کدام راه بهتر است؟ استقلال یا وابستگی؟! فیتز پرلز می گوید در نهایت این شمایید که باید انتخاب کنید! نه کس دیگر!

ساخت وبلاگ
در واقع یکی از عمده‌ترین تفاوت‌های نسل امروز با نسل گذشته در ظهور پدیده نوجوانی به معنای امروزی آن مربوط می‌شود. در واقع می‌توان این‌گونه تفسیر کرد که در گذشته، پس از دوره کودکی بلافاصله دوره بزرگسالی آغاز می‌شد و دوره نوجوانی به معنای امروزی آن وجود نداشت.
کد خبر:۱۳۷۷۹۰
تاریخ انتشار:۰۲ دی ۱۳۸۹ - ۱۲:۲۰23 December 2010
جام جم آنلاین: در دنیای امروز شاهد تحولات عظیمی در عرصه‌های زندگی اجتماعی هستیم به گونه‌ای که در نتیجه این تحولات، بسیاری از باورها و عقایدی که ریشه در تاریخ گذشته و فرهنگ حاکم بر جوامع ایرانی داشته نیز دستخوش تغییراتی اساسی شده است.

بی‌شک اگر نگاهی به پیرامون خود بیندازید، حتما متوجه خواهید شد که بسیاری از رفتارهایی که در گذشته ناهنجار تلقی می‌شد، امروزه به عنوان یک اصل هنجار از سوی ما انسان‌ها پذیرفته شده است که البته چنین تغییراتی علی‌‌رغم این که می‌تواند از تاثیر قابل توجهی در رشد و پیشرفت جامعه ایرانی برخوردار باشد، با توجه به این که پدیده‌ای نوظهور است، می‌تواند از پیامدهای نامطلوبی نیز برخوردار باشد و این در حالی است که چنین رفتارهای نوظهوری از گذشته‌های دور در بسیاری از جوامع از سوی افراد به‌عنوان یک هنجار پذیرفته شده بود و به همین علت نیز آثار و پیامدهای نامطلوب آن در این جوامع دیگر در مقایسه با جوامع ایرانی کمتر محسوس است.

یکی از این تغییرات رفتاری که در بسیاری از خانواده‌ها همچنان به عنوان سنت‌شکنی و زیر پا گذاشتن ارزش‌های اجتماعی تلقی می‌شود، تمایل فرزندان خانواده به قطع وابستگی‌های خانوادگی است. به گونه‌ای که اغلب فرزندان پس از رسیدن به سن جوانی دیگر چندان علاقه‌ای به وابستگی به والدین نداشته و ترجیح می‌دهند هر چه زودتر استقلال را تجربه کنند.

این در حالی است که در گذشته مادامی که فرزندان ازدواج نمی‌کردند و تشکیل خانواده نمی‌دادند، اجازه نداشتند جدا از والدینشان زندگی کنند. چنانچه حتی اگر تا چهل پنجاه سالگی هم تشکیل خانواده نمی‌دادند، همچنان به سنت‌های خانوادگی پایبند بودند و هرگز از این که می‌خواهند زندگی مستقل و بدون هر گونه وابستگی به والدینشان را تجربه کنند، سخنی به زبان نمی‌آوردند.

دوره نوجوانی

در واقع یکی از عمده‌ترین تفاوت‌های نسل امروز با نسل گذشته در ظهور پدیده نوجوانی به معنای امروزی آن مربوط می‌شود. در واقع می‌توان این‌گونه تفسیر کرد که در گذشته، پس از دوره کودکی بلافاصله دوره بزرگسالی آغاز می‌شد و دوره نوجوانی به معنای امروزی آن وجود نداشت.

این باور از آنجا نشأت می‌گیرد که در زمان‌های قدیم، فرزندان خانواده بلافاصله بعد از گذراندن دوران کودکی، وارد دنیای کار می‌شدند، اما این موضوع، امروزه چندان مرسوم نیست و ورود به دنیای کار بسیار دیرتر آغاز می‌شود. حدود و طول مدت دوره نوجوانی به طور دقیق مشخص نیست و در افراد و جوامع گوناگون با هم متفاوت است. طول این دوره به عوامل متعددی از جمله عوامل فرهنگی و محیطی بستگی دارد، اما به طور کلی می‌توان 12 تا 18 سالگی را سنین نوجوانی قلمداد کرد.
 

[ادامه مطلب را در اینجا بخوانید ...] مشق آزادی...
ما را در سایت مشق آزادی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 0emadvalizadeha بازدید : 46 تاريخ : شنبه 13 آذر 1395 ساعت: 18:54